امپدانس اديومتري

آزمون امپدانس ادیومتری شامل چند زیر مجموعه آزمون است شامل:

۱- تمپانومتری

تمپانومتری آزمایشی است که توسط آن میزان حرکت سیستم گوش میانی ( پرده تمپان و استخوانچه های گوش میانی) را با ارائه فشارهای مختلف هوا در کانال گوش خارجی اندازه گیری می کنیم این کار با گذاشتن یک لوله در کانال گوش خارجی به نام پروبسه انجام می شود. این لوله خود شامل سه قسمت است. یک قسمت صدایی با شدتdB 85 در فرکانسHz 220 تولید می کند.

قسمت دوم مقدار انرژی بر گشت داده شده از پرده صماخ را دریافت می کند که در واقع یک میکروفون است و قسمت سوم یک دکمه تغییر دهنده ی فشار هواست که می توان با آن فشار هوا را در داخل مجرای گوش خارجی تغییر داد.

با ارائه فشارهای گوناگون هوا از ۴۰۰dapa – تا ۲۰۰dapa+ حرکات پرده ی صماخ ثبت می شود و مشکل خاصی بدست می آید که به آن تمپانوگرام می گوییم.

در تمپانوگرام خط افقی نشان دهنده ی فشارهای گوناگون بر حسب dapa است. فشار طبیعی که تمپانوگرام ۱۰۰- تا ۵۰+ است و خط عمودی نشان دهنده ی حرکت سیستم گوش میانی است که به آن استاتیک کامپلیانس می گویند. و واحد آن سانتی متر مکعب یا cc است. میزان طبیعی sc بین ۰٫۳ -۱٫۶CC است.

۲- اندازه گیری و ارزیابی رفلکس اکوستیک

با تحریک صوتی یک گوش عضلات رکابی هر دو گوش به صورت غیر ارادی منقبض می شود و نقش حفاظتی را برای گوش داخلی بازی می کنند.

در مجموعه آزمون رفلکس اکوستیک با ارائه صدای بلند به گوش آستانه رفلکس اکوستیک تعیین می شود. میزان طبیعی آستانه رفلکس طبیعی ۷۰ تا ۱۰۰dBHL است . در افراد دارای ضایعات انتقالی هیچ گونه رفلکس اکوستیکی ثبت نمی شود.

کلمات کلیدی: ادیومتری ایمتیانس- امپدانس ادیومتری- تمپانومتری- رفلکس اکوستیک- رفلکس رکابی

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.